sabato 27 dicembre 2014

Tartare di salmone con salsa di avocado di Manuela Filippini - Salmon Tartare

(Missouri)

Salmone
Olio d'oliva
Succo di limone
Scalogno
Sale
Pepe
Avocado
Cipolla
Cilantro
Verdure miste

Congelare il salmone in un piatto per 15 min, in questo modo sarà più semplice tagliarlo a cubetti.
Affettare finemente il salmone in fogli da 1/2 cm. Tagliare ogni foglio in strisce da 1/2 centimetro. Tagliare le strisce in cubetti sempre da 1/2 cm.
In una ciotola, unire salmone, olio d'oliva, succo di limone e scalogno. Mischiare bene aggiungendo sale e pepe.
Tagliare gli avocado a metà e rimuovere il seme. Rimuovere l'avocado dalla buccia e schiacciarlo grossolanamente con una forchetta. Aggiungere sale e succo di limone o lime.
Aggiungere la cipolla tritata, cilantro, pepe e peperoncini chili. Tenere la salsa di avocado in frigo fino all'utilizzo.
Per assemblare la tartare: Mettere un coppapasta nel piatto, riempire per 2/3 con il salmone, poi con la salsa di avocado e infine con verdure tagliate finissime e condite con una vinagrette. Rimuovere il coppapasta e servire.


Salmon tartare (English)

Salmon
Olive oil
Lemon Juice
Scallion
Salt
Pepper
Avocado
Chopped Onion
Cilantro
Mixed raw veggies

Place salmon on a plate, freeze until well chilled, about 15 min. Chilling salmon will make it easier to dice. Thinly slice salmon lengthwise into 1/4 inch wide sheets. Cut each sheet into 1/4 inch long strips. Cut strips crosswise into 1/4 inch cubes.
In a medium bowl add the salmon, olive oil, lemon juice and scallion. Toss to combine. Season to taste with salt and pepper.
Cut avocados in half and remove pits. Scoop out avocado from the peel and place in a mixing bowl. Using a fork, roughly mash the avocado until it is a little chancy. Sprinkle with salt and lime (or lemon juice). Add the chopped onion, cilantro, black pepper and chiles. Cover avocado with plastic wrap and refrigerate until ready to serve.
To assemble the salmon tartare: place ring form on a plate, fill 3/4 of the way up with salmon tartare, top with avocado puree and shaved raw vegetable salad dressed with citrus vinaigrette. Remove ring and serve.

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